Manje kamate na kredite za stanovništvo u Intezi

Bez autora
Mar 17 2010

Banka Inteza (Intesa) u Srbiji snizila je od kamate na kredite u dinarima i evrima namenjene stanovništvu. Stabilizacija prilika na međunarodnim tržištima i smanjenje referentne kamatne stope Narodne banke Srbije stvorili su uslove za pojeftinjenje i dinarskih i deviznih kredita. Potrošački krediti u dinarima odobravaće se sa kamatom od 19 odsto godišnjem, što je za devet procentnih poena niže nego do sada, dok je kamata za gotovinske "laki keš" kredite u dinarima snižena sa 28 na 22 odsto godišnje. Kamatne stope na kredite za refinansiranje u dinarima smanjene su za pet procentnih poena i sad iznose 23 odsto godišnje, dok će se krediti u dinarima za kupovinu novih i polovnih vozila odobravati uz kamatu od 19 odsto godišnje.

Manje kamate na kredite za stanovništvo u InteziBanka Inteza (Intesa) u Srbiji snizila je od kamate na kredite u dinarima i evrima namenjene stanovništvu.

Kako je kazao član Izvršnog odbora te banke Dejan Tešić, stabilizacija prilika na međunarodnim tržištima i smanjenje referentne kamatne stope Narodne banke Srbije stvorili su uslove za pojeftinjenje i dinarskih i deviznih kredita.

Potrošački krediti u dinarima odobravaće se sa kamatom od 19 odsto godišnjem, što je za devet procentnih poena niže nego do sada, dok je kamata za gotovinske "laki keš" kredite u dinarima snižena sa 28 na 22 odsto godišnje.

Kamatne stope na kredite za refinansiranje u dinarima smanjene su za pet procentnih poena i sad iznose 23 odsto godišnje, dok će se krediti u dinarima za kupovinu novih i polovnih vozila odobravati uz kamatu od 19 odsto godišnje.

Banka Inteza potrošačke kredite indeksirane u evrima odobravaće po kamati od 16 odsto godišnje umesto dosadašnjih 19 odsto, dok će kamata na "laki keš" gotovinski kredit u evrima biti 17 odsto godišnjem umesto dosadašnjih 19,9 odsto.

Za kredite indeksirane u evrima za kupovinu vozila godišnja kamata je snižena za četiri procentna poena i sad iznosi 15 odsto, navodi se u saopštenju.

Banka Inteza je na prvom mestu na srpskom tržištu sa bilansnom sumom od 3,4 milijarde evra, ukupnim depozitima od 1,75 milijardi evra i ukupnim plasmanim koji premašuju dve milijarde evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik